… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.
Currently Browsing: Rojak

Kompom, Mahadet gelabah!

Jepp call aku dalam pukul satu stengah tadi. Aku tatau apa, bunyik macam mahadet dalam tivi. aku tanya pasaipa? lama lepaih tu dia tanya balik, “dengaq?” aku kata tadengaq. dia kata mahadet keluaq ameno. HAH??!! haa! mahadet keluaq ameno. hang tak pecaya? dia tanya. aku tak pecaya mahadet akan ikut serta buat perangai tengku abdul rahman yang dulu keluaq ameno dan sokong kuli untuk lawan dia (mahadet)....

Vote For Anwar in Top 100 The Time 2008 Most Worthy

Anda boleh mengundi untuk Anwar Ibrahim di sini -> http://www.time.com/time/specials/2007/article/0,28804,1725112_1723512_1724577,00.html naikkan anak panah ke kanan sehingga 100% ye… Petikan ” PRO: Seen as a possible future Prime Minister, Ibrahim provides an active voice for demanding free and fair elections in Malaysia, a country known for its censorious government, which controls the mainstream...

Formula Mahadet kekal Hero

apakah yang paling aku respek sekali pada mahadet ini selain daripada kebolehannya menipu dunia dengan mengatakan DSAI menumbuk matanya sendiri? tidak lain dan tidak bukan ialah keupanyaannya mencipta musuh untuk meletakkan dirinya kelihatan sebagai hero. keupayaan ini sangat teserlah semasa dia menjadi pm dahulu. israel, amerika, singapura, yahudi, pemimpin pembangkang, dan boleh kata semuanya dia buat musuh....

Periasamy buat lawak?

“Orang ketiga” dalam merebut kerusi parlimen Lembah Pantai, N. Periasamy, tengah berpikir untuk mencabar keputusan pilihanraya dengan harapan ianya akan terbatal dan dapat dilakukan pilihanraya kecil. dengan lebih tepat lagi, dia nak cabar keputusan yang dimenangi YB Nurul Izzah. periasamy tak puas hati sebab katanya Izzah dok cakap kat orang ramai bahawasanya dia (periasamy) adalah proksi BN, dan...

Pejuang Melayu, atau Pejuang Aku?

sekarang ni sibuk dengan kain rentang penuh rata jalan menuntut pak lah letak jawatan. suara2 “keramat” telah mula berbunyi mengikut rentak gendang “pahlawan melayu” bersilat mempertahankan bumi malaya ini dari terus dipimpin oleh orang yang “tamak kuasa”. gegarannya dari hulu jerlun sampai ke hilir larkin. pak lah mesti turun dan letak jawatan! dan timbulah “hero”...

Papa Ku Seorang YAB

Bapa-bapa Malaysia 1. Tunku Abdul Rahman – Bapa Kemerdekaan 2. Tun Abdul Razak – Bapa Pembangunan 3. Tun Hussein Onn – Bapa Perpaduan 4. Tun Dr. Mahathir Mohammad – Bapa Pemodenan 5. Dato’ Seri Abdullah bin Haji Ahmad Badawi – “Bapa Mertua Khairy”

Terbuka Hati Untuk “Di Talkinkan”

Dalam perkembangan terkini yang berlaku di Penang, saya merasakan bahawa UMNO Penang terlalu terburu-buru dan melatah terhadap kerajaan baru tersebut. Mereka perlu ingat bahawa mood kemenangan Barisan Rakyat masih segar dan berbau harum oleh masyarakat di Penang. Reaksi aggresif yakni berkumpul, menunjukkan amarah secara terbuka ini akan hanya menjadikan rakyat Penang lebih defensif dan lebih dekat dengan kerajaan...

Selamat tinggal perkauman…

isu perkauman semakin didendangkan di akhbar2 dan tv sekarang. blog2 pun ada seko dua yang mendendangkan rentak yang sama. “cina dan india berubah undi”, “dap (cina) alternatif kepada mca”, “melayu (umno) berpecah”, dan macam2 bunyi tajuk yang sempat aku terbaca sepanjang dua hari ni. kesimpulannya? bagi aku, mereka cuba mengapi2kan bahawa malaya dalam bahaya sebab dap (cina)...

Cerita-ceriti Pilihanraya

Komen dari gang BN Kelantan: “I don’t want my beloved Pasir Mas to turn into some faceless bustling urban setting like PJ or JB. I want my beloved Pasir Mas to retain it’s charming idyllic ambiance, no skyscrapers, no traffic jam, very little crime, everything is laid back and relaxed where people and neighbors still cares and look after each other” Cerita dari seorang profesor di satu...

Sebuah Harapan Dan Fajar Baru

Page 2 of 1012345...10...Last »
Powered by the people for the people