… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.
Currently Browsing: Rojak

Malaysia Demokrasi

Kuala Lumpur 11 Disember, Ketua Penerangan  KeADILan, Tian Chua ditangkap ketika cuba masuk ke dalam perkarangan parlimen untuk menghantar memorandum mengenai penyambungan tempoh perkhidmatan Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia, Tan Sri Rashid Abdul Rahman  untuk  setahun lagi yang sepatutnya tamat pada hujung tahun ini. Photo by: Syafiq Sunny 

Gambar Perarakan Peguam.

Awek atau gadis atau wanita ini menunjukan keberanian yang sangat tinggi, untuk demo kali ini, Jahilgoblog menganugerahkan Title, the best woman in the road, caya la kak! beliau ditahan oleh polis. Bermalam di lokap la kakak ni. 3 peguam; sivarasa,  lathefa dan Surendran diiringi polis dan dibawa ke balai. caya la lu! berita? sila tekan ini

Pertahankan 153

“Perkara 153 – hak istimewa Melayu dan bumiputera dipertahankan untuk rakyat bukan untuk memperkayakan keluarga pemimpin Umno,” Anwar Ibrahim

AIC: Forum dan Pelancaran Buku

Awat Samseng Sangat

Seorang jurugambar akhbar berbahasa Cina membuat laporan polis hari ini mendakwa dipukul ketika membuat liputan sidang akhbar Ahli Parlimen Cheras dari DAP, Tan Kok Wai di dewan orang ramai yang berada kawasan pejabat Umno Cheras pagi tadi. Koh Chun Seng, dari akhbar Guang Ming Daily membuat laporan tersebut di balai polis Cheras pada jam 11.05 pagi tadi. Dalam laporannya itu, Koh berkata pada kira-kira jam...

Daulat Tuanku…

Hayati dengan penuh perasaan. Disediakan oleh Salatin.

Bukan mintak nak jadi raja…

tak dapat dinafikan lagi ameno sekarang dah senak. perhimpunan 100,000 haritu menjadi BN yang sudah goyang semakin tergoncang. menteri2 bagaikan dirasuk sawan mengamuk rata hala bagaikan budak2 kalah main guli. “Mana aci! Mana aci!” kata depa. depa betoi2 marah sebab BERSIH dikatakan “mengheret institusi diraja” dalam kancah politik. nazri botak dalam tibi malam tadi pulak bagaikan nak...

Umno dulu pernah di Jalanan!

Dulu Umno pun pernah melakukanya! kalau korang nak tahu, Perarakan dan Perhimpunan BERSIH 10 November lalu, turut melalui lokasi ini. Adakah demonstrasi jalanan bukan budaya kita? Hmmm.. Pening aku. Hhahaah

Gambar BERSIH 10 November 2007

Kami telah mengumpulkan koleksi terkini gambar-gambar yang dikutip dari seluruh web-web di internet untuk tatapan semua. Terima kasih kepada Harakahdaily, Malaysiakini, KLPos, Malaysia-Today, Natanial Tan dan mana-mana web yang gambarnya kami cilok paparkan tanpa kebenaran demi untuk kebenaran .. Ayuh -> http://jahilgoblog.net/gambaq/main.php koleksi gambar lain juga boleh ditatap disini -> http://photopages.malaysiakini.com/bersih_rally...

Makluman Terkini 10 Nov 2007 – BERSIH

4.25PM Ramai yang telah ditangkap ketika bersurai dari perhimpunan dan sedang dibawa ke IPD Hang Tuah 4.22PM Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang serta pimpinan pembangkan berjaya menyerahkan memorandum kepada pihak Istana. Perhimpunan di Istana Negara kemudiannya bersurai dengan aman. Anwar dilihat sedang berbincang dengan pegawai polis bagi meminta agar tiada tindakan dilakukan termasuk...
Page 4 of 10« First...23456...10...Last »
Powered by the people for the people