… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.
Currently Browsing: Rojak

10 November : Kebangkitan dan Keberanian Rakyat Untuk Selamatkan Malaysia

Oleh : Mohd Ezli Mashut LL.B ( Hons) ezli007.blogspot.com / ezli007@hotmail.com   Jangan Takut dan gentar kepada semua rakyat Malaysia.  Kita semua berada di pihak yang benar dan pejuang kepada perubahan secara total di bumi Malaysia. Amaran demi amaran untuk menakut-nakutkan kebangkitan rakyat merupakan tindakan paling bacul dan penakut. Rakyat bangkit bukan kerana atas emosi atau anti establisment tetapi...

Bila yang lemah nak jadi hero…

sempat aku dengaq ucapan paklah dalam radio siang tadi sementara on the way meredah trafik jam di negara demokrasi ini (setiap rakyat berhak merasai trafik jam selepas membayar tol setiap hari). macam biasa, paklah bukanlah seorang menusia yang bila berucap, orang boleh bangun tepuk sampai merah2 tapak tangan. bagaikan ada sekoq dua kutu pada setiap majlisnya yang terpaksa bagi “key” untuk bila patutnya...

Apa hak anda bila berdepan polis?

Siri Pertama | Salam sejahtera kepada semua pendukung dan pejuang hak rakyat yang akan hadir ke Perhimpunan Rakyat Aman Bersih pada 10 November 2007, hari Sabtu, pukul 3:00 petang. Ketua Polis Kuala Lumpur, Dato’ Zul Hasnan Najib Baharudin telah mengeluarkan amaran bahawa pihak polis akan bertindak terhadap mereka yang menghadiri perhimpunan tersebut. Saya syorkan agar saudara-saudara tidak gentar dengan...

Logo “V” untuk 10hb Nov.

Kalian semua boley donlod logo “V” untuk dicetak dan digunakan pada website ataupun 10hb nanti dengan save as file di bawah : 160 x 160 link: http://jahilgoblog.net/wp-content/uploads/2007/11/venn-160-x-160.jpg Link: http://jahilgoblog.net/wp-content/uploads/2007/11/ven-160-x-160.jpg Untuk saiz yang lebih besar, klik gambar yang anda minat di bawah ini

10 NOVEMBER : GELOMBANG KUNING KEDAULATAN DAN KEAMANAN

AMARAN OLEH RAKYAT MALAYSIA : Ini adalah satu perhimpunan aman rakyat Malaysia yang selaras dengan kehendak Artikel Perlembagaan Malaysia. Kekacauan, provokasi dan lain-lain bentuk keganasan daripada mana-mana pihak adalah dilarang sama sekali. Semua rakyat Malaysia mempunyai hak untuk menyertainya tanpa rasa takut daripada ugutan atau ancaman daripada mana –mana pihak. Untuk menyemarakkan lagi Gelombang...

Teori: Siapa Sumber Video Lingam

Sehingga ke hari ini, saudara Anwar Ibrahim masih enggan mendedahkan siapa sumber pita rakaman video VK Lingam itu. Kedegilan mantan Timbalan Perdana Menteri itu amat dialukan-alukan. Way to go yo. Apa pun, tidak lengkap rasanya jika teka-teki “who” itu tidak dirungkaikan. Melihat kepada proximity rakaman itu kepada subjek (VK Lingam), serta fakta bahawa rakaman itu dibuat di rumah subjek, dan kelancangan...

Petanda akhir pemerintahan.

kalau kita ingat doulu2 zaman pak lah mula jadi pemain bola sepak tercungap2 menjawab depan tivi betapa dia perlu menghangatkan badan sebelum permainan betul2 bermula, mesti ada yang teringat betapa selepas tu siri persengketaan antara pak lah dan mahadet yang berbalas2 statement menuduh masing2 membenarkan anak beranak mencampuri urusan dan harta benda negara. mahadet kata paklah bagi kaya anak beranak, bagi...

Doktor, tolong jangan jadi Dato’.

aku boleh memilih untuk terus mengkritik gomen tentang program menghantar orang kita ke angkasa. banyak isu yang aku boleh bangkitkan untuk mengondem program ini. daripada menggunakan logik akal, kepada menggunakan logik fakta. perkara pembaziran, ketidaksesuaian, tiada tujuan khusus, propaganda pilihanraya, sehinggalah kepada perkara remeh seperti tak diiktiraf oleh NASA dan timbalbalas Sukhoi. aku jugak boleh...

Tukaran akan datang : Klip video.

bila bideo seorang menusia yang dikatakan vk lingam disebaqkan dalam internet, aku rasa aku la manusia yang agak peka dengan politik, tapi tak tertarik untuk ambik tau isu ni. kawan2 dok mai refer kat aku bertanya pasai video klip ni. aku tatau nak jawab. sebab aku tak tengok lagi. tapi pemerhati politik macam aku ni kalau jawab tatau, malu. jadi aku terpaksa jadi artis sekejap. jawab no komen. tapi aku tau...

Download Video

lama betoi tak update website ni! seperti bloggers lain yang buat bendalah ni secara sambilan, begitu jugak aku. keluarga, kerjaya, agenda peribadi untuk masa depan terpaksa diuruskan dahulu sebelum diisi oleh perkara2 lain. sapa sangka dalam masa tiga pat bulan menyepikan diri daripada blogging, kaki ni dah melangkah seribu batu jauhnya. dulu hanya melihat politik daripada harakah dan tibitiga. tapi sekarang...
Page 5 of 10« First...34567...10...Last »
Powered by the people for the people