… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.
Currently Browsing: Rojak

Akhirnya Aku Mengantaltuyakan

hah! akhirnya aku menulis balik (baca: baru mula menaip) setelah 53 kali (kiraan sebenar) menghumban segala jenis password yang aku ingat didalam minda aku yang kreatif dengan segala karat marat password besaq kecik nombor dan aksara untuk melogin balik kedalam web yang aku mendapat “namabaik” secara tidak kurang dari percuma ini. Kerana apa? Semuanya kerana Arwah Altantuya aka Aminah Shaaribu...

Yang Berhormat atau Yang Bangang?

Pilihanraya dah nak dekat. Aku rasa sekarang adalah masa yang paling sesuai untuk kita semua pakat2 dok pikiaq siapakah calon yang paling sesuai untuk mewakili kita, rakyat terbanyak, di parlimen nanti. Tapayah pikiaq banyak sangat pasai wakil negeri. Kita sekarang kena pikiaq wakil parlimen. Sebab parlimen selalu keluaq tv. Kali ni kita kena lebih kreatif lagi. Dari dulu sampai la ni, kita dapati meletakkan...

Media yang “Smart”

satu perkara yang berjaya melukis senyuman di muka aku di awal pagi takala berebut2 mendaki lrt untuk ke tempat kerja ialah laporan dari utusan malaysia berbunyi Laluan air terowong SMART beroperasi hujung Jun. seperti mana telah diketahui umum oleh semua manusia yang hidup di atas muka bumi kuala lumpur ni, kawasan yang dilaporkan dalam utusan malaysia tadi memang sangat pantang dengan air. tabulih hujan sikit,...

Antara Mengkabong dan Mamutik

kalau tak disebabkan tiket pecuma yang aku dapat dari air asia semasa tawaran terbang percumanya pada bulan januari lalu, kemungkinan besar sehingga hari ini, tempat yang paling jauh yang penah aku sampai menggunakan kapai terbang ialah : aloq staq. tu pun kalau tiketnya jatuh kepada RM9.99. sebab kalau campoq airport tax lebih kurang tiga pat ploh ringgit lagi, adalah lebih bijak balik saja dengan bas. koman2...

Video : Lagi koleksi terbaru

Lagi tujuh koleksi ceremah terbaru telah dikemaskini di ruangan Video Reformasi. Koleksi-koleksi ini adalah hasil susunan daripada AnwarIbrahimClub.Com. Terima kasih kepada AIC kerana membenarkan koleksi video-video mereka digunakan di sini.

Ayah Yin.

Aku tak bulih nak tipu bahawa aku sedikit mengalirkan air mata bila baca statement berikut dalam Utusan Malaysia hari ini : UTUSAN: Anak-anak kamu sukakan Yusof? Noor Shida: Kelima-lima anak saya sukakan Yusof terutama yang bongsu tadi. Pagi ini, apabila bangun tidur, Shahida tanya ke mana Yusof pergi. UTUSAN: Apa kamu jawab? Noor Shida: Saya cakap ibu bapanya telah datang ambil. UTUSAN: Apa permainan Yusof...

Video – Anwar Ibrahim : Time For Change!

Time For Change! Speaking at the party’s dinner entitled ‘Time for change’ held in Sentul, KL. Anwar Ibrahim’s 40 minute speech was punctuated with witty remarks and covered various topics including language and education. He also touched on the New Economic Policy (NEP) and called for its review He took potshots at Deputy Prime Minister Najib Razak regarding the millions commission through...

Bila perasuah bercakap soal rasuah…

Utusan Malaysia… hari ni, najib ulas pasai rasuah. aku tertarik dengan statement glokalnya yang berbunyi : “…kerajaan tidak terpengaruh dengan sebarang kaji selidik yang menggambarkan indeks rasuah di negara ini semakin tinggi.” alasannya cukup mudah : “…indeks rasuah tersebut menggunakan metodologi yang tidak diketahui sedangkan kerajaan telah lama berusaha keras memerangi...

Cubaan Membunuh : Tian Chua Menjawab

Kuala Lumpur, 9 Mac – Tuduhan seksyen 307 “cubaan membunuh” yang dikenakan ke atas Tian Chua adalah motif jahat untuk mencemarkan nama baik beliau dan memburukkan perjuangan mempertahankan penduduk Kampung Berembang. Tian Chua menjawab dalam satu sidang media. Unedited! >> Lihat Video.

Antara Microsoft dan Alternatif.

aku tak tekejut kalau aku balik kampung kali ni, paklang aku yang menanam kat padang sanai atau toktam aku yang dok menoreh kat paya mengkuang memulakan perbualan dengan bertanyakan tentang Windows Vista. produk terbaru keluaran Microsoft untuk menggantikan sistem operasi komputer mereka yang ada sekarang – Windows XP. ini kerana keglemeran Windows dan kepesatan teknologi komputer telah berjaya menerobosi...
Page 6 of 10« First...45678...Last »
Powered by the people for the people