… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.
Currently Browsing: Henpon

Hanya jawatan penting boleh booking hotel?

Saiful bersakastik dalam blognya mengenai tugas “coffee boy” yang ditulis seperti “sangat penting” dan “tidak mungkin coffe boy boleh buat”. Pointnya ialah dia “bekerja bawah ketua staff” – Pak Brahim. Keduanya dia menulis bahawa dia ke oversea “iring Anwar”. Ketiga, atur pertemuan “YB lompat parti”. Soalan : apa point dia ni?...

Uncle Pet kuasa dua

Agak “tekejut” jugak aku tadi masa tengok latest video “uncle pet” di malaysiakini – pakcik si mujahid ameno ni – menunding2 jari mencabar raja petra (rpk aka pet). Apa yang si rpk cakap atau tulis, aku tatau, tapi dari cara “uncle pet” ni sampaikan, dia sangat marah dirinya dikatakan meliwat anak sedaranya sendiri. Memang marah betul. Dicabarnya lagi rpk untuk...

Ameno gelabah di petak penalti

Semalam dok minum teh tarik dekat rumah, kawan ada tanya “apa hal ameno sekarang dok sibuk nak bekawan balik dgn PAS?” Aku jawab ringkas, “bertahan”. Bertahan? Yup. Sekarang ameno dalam posisi bertahan. Dalam posisi semua balik kubu untuk bertahan. Kalau dalam bola, semua dok ghumun dalam petak penalti. Bertahan. Dalam apa jua keadaan pun, bertahan bukanlah satu situasi yang best. Dan...

Lima kupang!!!

Selesai debat tadi, aku terus sms kawan aku yg ada kat DBP bersama dengan lain2 menonton secara live. Aku tak dapat sertai mereka malam ni, walaupun terasa agak ralat sebab terpaksa mengecewakan yang lain2 kat DBP dengan ketidakhadiran aku di sana, tapi aku terpaksa juga demi menjaga maruah aku untuk tidak dimalukan sebab disuruh dok kat luar. Aku tadapat pass :p Anyway, aku terus mesej bro ni, soh serah borang...

Pockets of mangkar

Maka berlompatanlah “ustadz2″ menggesa supaya Anwar bersumpah menafikan tuduhan yang sedang dihadapnya sekarang. ada yang suruh junjung Qur’an, ada yag suruh dalam mesjid, ada yang suruh tengah padang, ada yang suruh buat atas mimbar! Pendek kata, kalau Anwar buat macam depa suruh, seluruh sistem cakerawala ni akan percaya pada Anwar. Confirm Anwar difitnah. Dan confirm ada perancangan jahat....

Dua hengget tujuh kupang.

Hahahahahahah! Hahahhahah! Hahaha! Hahahahahhahahaa! Hhahahahahahaha! Hahahaha! Ahahahahhahahahaha! Sket lagi…. Hahahahah ahahhaha huwaaarrghhahahahahah!!!! Kirraaa lekkaiihhh?!!! Rawang KL? Shah Alam KL? Sungai Petani Penang? Sintok Aloq Staq? Hahahhaahaha!! Takkk mehaiiii. Baru dua hengget tujuh kupang. Lebih murah dari pasaran dunia. Masih murah dari Jepun? Pastinya lagi murah dari Singapura...

Ezam. Tanda2 akhir ajal ameno dah hampir.

Aku tau ramai yang masuk blog jahil kalini nak baca komen ezam. Kan? Aku taknak tulis panjang2, cuma nak kita semua sama2 pikirkan di mana ameno dan barisan nasional la ni. Paklah dah tak boleh nak buat apa dengan rasuah yang makin berleluasa sekarang. Dalam masa yang sama dia jugak tak boleh nak buat apa pasai team Najib aka Mahadet. Ezam merupakan antara senjatanya yang terakhir. Vokal rasuah, dan benci...

Bila peguam tilam jaga kes Lingam.

Walaupun agak terkilan sebab pulau sebesaq padang bola tu tak dapat kat kita, tapi aku sedikit pun tak heran bila tengok barisan peguam yang kita hantaq untuk membela. Gani Patail (bukan lima atau enam tahil, cuma empat), peguam tilam yang berjaya meletakkan tanah melayu ke seantero dunia. Apa yang kita boleh harapkan bila peguam yang kita hantar hanya terbukti hebat berpencak mengikut skrip di atas pentas sendiri...

Sam report 6 jahanam

Aku depan balai polis dang wangi sekarang. Teman kawan2 buat report polis untuk segerakan siasatan ke atas “6 jahanam”. Sam, ketua AMK, sekarang dalam balai tengah wat report. Bejalan kaki tadi dari hadapan sogo ke balai bersama 50 yang lain meredah renyai hujan. Nanti report lagi.

Gimik yang dah tak karan

Enam jahanam? Tiba2 terdetik dalam kepala hotak aku bila baca laporan dari malaysiakini yang menyatakan bahawa mahadet dan lima lagi perlu disiasat. Ini berikutan hasil siasatan suruhanjaya lingam yang telah merumuskan dalam siasatan mereka, perlu ada lagi siasatan lanjut. Aku masih belum dapat lagi laporan yang beharga lima ratus lebey untuk report yang kurang dari 200 mukasurat itu. Rasanya lepas wesak...
Page 3 of 712345...Last »
Powered by the people for the people