… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.
Currently Browsing: Hobi

salatMK ke semi final! Alhamdulillah.

Bulan April haritu aku terpanggil untuk belajar J2ME sebab tiada applikasi solat yang percuma dalam BlackBerry, dan kedua, Celcom kata nak buat pertandingan BlackBerry Apps. Ambik masa dua bulan untuk siapkan salatMK, applikasi solat untuk semua pengguna BlackBerry. Dalam masa dok bangunkan app tu, rata jugak aku contact orang dalam Celcom tanya camana nak submit app untuk pertandingan? Jawapan yang aku terima...

Maklumat terus ke ruang tamu (kalau korang sanggup tunggu)

Sebagai pengguna intenet tegar, aku sangat2 menyambut baik apa2 usaha oleh sapa2 saja untuk melaju dan memurahkan lagi talian internet di Tanah Melayu ni. Dan aku sambut baik laporan2 sekitar tahun lepas yang mengura2kan bahawa Malaya akan menikmati kemudahan HDTV melalui kemudahan HSBB yang bakal diperkenalkan oleh Telekom dalam tempoh terdekat. Ok, kepada yang tergaru2 kepala tak paham apa itu HDTV dan HSBB,...

Antara PS3 dan XBOX, aku pilih…

PERHATIAN : Tulisan di bawah tidak berbaur politik dan off topic. Anda boleh skip membaca tulisan berikut jika anda tidak berminat membaca SELAIN dari politik. Anda telah diwarning. Aku consider diri aku as a hardcore gamer. Aku overclock GPU (graphic processing unit) notebook aku untuk pastikan aku boley main Crysis dengan maximum detail. Kalau ke Low Yat, aku make sure motherboard yang aku beli boleh overclock...

E-Sky 6 channel!

Helikopter yang aku order dah sampai! Wihhaaa. Lama sunggo aku tunggu. Bukan tunggu barang nak sampai tu lambat, tapi tunggu harganya turun. Dulu aku dok gagah main jugak heli ni, tapi empat channel. Beli yang caplang punya, seratus stengah. Main dalam sebulan, kipaih jadi gelong, bateri jadi gila, remote jadi waya. Last2 boh lam kotak tinggai bawah tangga. Malas nak repair. Tapi sayang pulak nak buang....
Powered by the people for the people