… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.
Currently Browsing: Pilihanraya

Zionis APCO dan video lucah

Tadak pembuka kata, straight to the point, apa cerita video lucah yang dok heboh dikompangkan oleh laman2 web tukang sorak ameno semenjak duamenjak ni? Semalam, satu laman web picisan ameno menyiarkan sedikit klip yang memaparkan video yang dikatakan mirip musuh ketat mereka yang paling mereka geruni. Dan gegak gempitalah sekejap Tanah Melayu berbicara perihal video ini – dari yang bekerja dengan swasta...

Taik cicak atas sejadah

Oklah, kepada yang datang ke sini mencari semula di manakah letaknya telekan aku berkaitan rahimi osman pada tahun 2008 dulu, boleh terus klik di sini. Untuk makluman, aku telah menjangkakan perkara ini akan berlaku. Pernah menyuarakan kegusaran ini. Ada pihak yang ambil pedulik, dan ada pihak yang terpaksa pejamkan mata atas alasan2 tertentu. Yang penting bagi aku, perkara tersebut telah disampaikan. Bukan...

Me”Melayu”kan PAS

Koalisi antara parti untuk mempercukupkan korum bagi merealisasikan sebuah kerajaan bukanla satu benda baru. Di Indonesia, Golkar terpaksa berkoalisi dengan Demokrat pada pada pilihanraya dua pemilu lepas. Di Thailand pun camtu jugak. Abhisit tentu tak berpeluang jadi Perdana Menteri jika tidak berlaku koalisi di antara parti2 pembangkang untuk membentuk kerajaan. Oktober lalu, aku berkesempatan diundang sebagai...

Isa Samad, icon sebenar “Robin Hood” Melayu?

Apa pandangan aku pasai keputusan PRK BP hari Ahad lepas? Pandangan aku untuk masa depan Malaysia agak kabur. Pertama, sebab signal “biar rasuah, janji baik” dah berjaya dihantar oleh ameno kepada semua rakyat. Sekurang2nya rakyat di BP. Ini adalah susulan kepada manifesto mereka yang lebih besar iaitu “biar jahat, asal Melayu” yang selama ini dipertahankan “demi Negara, Bangsa,...

Aziz Tamil, maskot bebal untuk ameno.

Aku tak dapat tidak daripada menahan rasa gatal jari untuk mengulas tentang perihal Aziz Tamil yang mengecohkan sekali lagi PRK dengan menuduh dirinya dibelasah. Kepada mereka yang tak kenal siapa Aziz Tamil, beliau adalah ketua kepada suku kaum budak2 rempit ameno yang fasih berbahasa tamil dan mempunyai salasilah yang tidak ada kena mengena dengan Parameswara ataupun Hang Li Poh. Beliau juga merupakan calon...

Aku bukan anak bangsa Malaysia. Aku anak bangsa dunia!

Nak tau apakah masalah kerajaan Malaysia di bawah BN dulu, kini, dan selamanya? Teringin nak jadi hebat di mata dunia dengan meniru cara negara kapitalis barat. Pembaziran, kerugian, dan kebangangan. Semuanya dibuat atas nama “sales and marketing”. Mempromosikan negara. Meningkatkan imej negara di mata dunia melalui projek2 mega yang menelan belanja berjuta2. Sifir ameno ialah Tanah Melayu ini hanya...

PAS kekalkan kerusi Permatang Pasir

OK, ameno kalah lagi. Ini pilihanraya ke lima mereka menggigit kuku. Mungkin berita baik yang boleh mengubat hati mereka ialah jumlah majoriti yang meningkat lebih 1%. Tapi kepada think tank dan yang dok wat kerja underground yang tahu cerita sebenar, malam ni adalah malam neraka buat mereka. Dalam tibitiga tadi dok sibuk ada cerita penyokong BN kena blasah. Kena blasah dengan sapa, wa tatau, tapi selepas...

Mossad Hamidi merapu lagi

Malaysiakini melaporkan bahawa Zahid ‘Mossad’ Hamidi berkata masalah pecah amanah Rohaizat adalah masalah peribadi. Katanya lagi, ameno tidak pernah menyerang individu, dan tidak akan menyerang individu. Mossad Hamidi berkata ameno hanya menggunakan isu untuk kelebihan berkempen, dan tidak menyerang individu. Inilah masalah orang ameno. Bohong. Bohong. Bohong. Tipu. Tipu. Tipu! Bodohkan Melayu,...

“Demi Melayu”, broker tanah pertahan pencuri sekerap?

TPM makin tersepit di PRK Permatang Pasir. Semalam dia samakan warning dan denda yang dikeluarkan oleh BAR Council kepada pencuri sekerap (Rohaizat) sama dengan saman parking, not an issue – small matters. Broker tanah sekoq ni dah hilang akal agaknya? Pencuri sekerap sblm dilucutkan kelayakan guamannya, telah pernah didenda sebanyak 2 kali oleh BAR, menunjukkan calon ameno kali ni sangat tenat kelakunya! Malam...

Ameno membodohkan rakyat sampai ke tahap hina.

Soalan : kenapakah ameno memilih untuk berada dalam keadaan defensif instead of offensive (bertahan dan tidak menyerang) dalam PRK Permatang Pasir yang diadakan sekarang? Apakah pekdahnya ameno terpaksa spin dan jawap masalah calonnya yang dilucutkan status peguamnya kerana mengebas duit Koperasi Pekebun Getah? Adakah. ini merupakan teknik perang ala Israel yang mungkin diperolehi oleh Mossad Hamidi semasa...
Page 1 of 212
Powered by the people for the people