… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.

Gambar BERSIH 10 November 2007

BERSIH

Kami telah mengumpulkan koleksi terkini gambar-gambar yang dikutip dari seluruh web-web di internet untuk tatapan semua. Terima kasih kepada Harakahdaily, Malaysiakini, KLPos, Malaysia-Today, Natanial Tan dan mana-mana web yang gambarnya kami cilok paparkan tanpa kebenaran demi untuk kebenaran .. Ayuh -> http://jahilgoblog.net/gambaq/main.php koleksi gambar lain juga boleh ditatap disini -> http://photopages.malaysiakini.com/bersih_rally , http://www.flickr.com/photos/19725396@N07/ ,

http://sagaladoola.blogspot.com/2007/11/bersih-yellow-wave-pics-part-1.html ,

http://sagaladoola.blogspot.com/2007/11/bersih-yellow-wave-pics-part-2.html ,

http://sagaladoola.blogspot.com/2007/11/bersih-yellow-wave-pics-part-3.html

Kami juga sedang mengumpulkan koleksi video2 dari perhimpunan BERSIH.

Kepada sesiapa yang mempunyai koleksi gambar ataupun video sendiri dan ingin berkongsi dengan kami, sila add pada komen dan kami akan paparkan linknya diatas.

Ayoh! Ke arah Malaysia yang lebih BERSIH !!!

delicious | digg | reddit | facebook | technorati | stumbleupon | savetheurl

9 Responses to “Gambar BERSIH 10 November 2007”

  1. kuburdunia says:

    saya mencadangkan satu lagi perhimpunan aman rakyat besar besaran dilakukan selepas pelajar-pelajar dan mahasiswa/i menghadapi peperiksaan tidak kira spm, matrikulasi dan universiti.. bg peluang ayah dan emak memantau keadaan anak mereka pada hari peperiksaan tersebut..

    jika boleh perhimpunan ini dijalankan sebelum tarikh cuti sekolah berakhir. kemungkinan ramai warga kota nak balik ke kl dan kesannya jika perhimpunan ini dijalankan ialah lalulintas akan lebih sesak dan tiket2 bas, keretapi mgkin habis dijual menyukarkan kehadiran rakyat yg dtg luar dr kl.

    diminta tdk mengadakan perhimpunan 2 atau 3 mggu selepas buka sekolah.. kemungkinan ramai para penjaga menghabiskan duit utk membayar yuran dan membeli alat kelenkapan sekolah.. kerana kita tahu rakyat makin terdesak dari segi kewangan ini akan menyukarkan mereka utk trn ke kl nnt..

    kali ini kita berhimpun di parlimen pulak.. tetapi x salah klu kita ingin menghadap Agong sekali lagik..

    sekadar pandangan sbb saya btul2 semangat nak pegi ni ni DS!!

  2. dark7am says:

    rakyat malaysia semakin tenat.. 50 tahun ditipu TV, MEDIA…
    rakyat malaysia percaya apa yang di bagitau tanpa mereka selidik.
    rakyat malaysia anggap apa yang kerajaan buat adalah terbaik..
    rakyat malaysia sabar dengan kenaikan harga barang
    rakyat malaysia sabar dengan kenaikan minyak
    rakyat malaysia sabar dengan kenaikan tarif elektrik
    rakyat malaysia sabar dengan minum air sisa toksid dan klorin
    rakyat malaysia sabar dengan kos kehidupan yang meningkat
    rakyat malaysia sabar dengan kemiskinan mereka tanpa bantuan
    rakyat malaysia tidak sedar ditipu…

    1: kerajaan bagitau rakyat termiskin sedikit.. tuan-puan sila laa melawat seluruh malaysia dan lihat betapa ramainya orang miskin yang tidak mendapat bantuan setimpal.. awak.. bantuan RM60 sebulan jee.. ada yang dapat RM150 sebulan.. ada yang dapat RM250 sebulan.. gile apa.. awak sumer boleh hidup kalau gaji banyak tu je sebulan.. pikir laa keluarga miskin..

    2: kerajaan bagitau ekonomi kita baik.. sila la tengok disekeliling anda.. berapa ramai orang dibuang kerja.. berapa banyak kilang tutup dan syarikat muflis.. berapa ramai pekerja bank dikerah tenaga buat sales atau dibuang kerja.. beratus ribu graduan mintak jadi cikgu sebab takda kerja… berapa ramai graduan IJAZAH kerja shoping komplek jadi salesman/girl…

    3. kerajaan kata rasuah rendah.. TOLONG LA WEI.. pegawai polis terima rasuah juta-juta.. orang kerajaan jual tender rasuah juta-juta… awak orang kena saman.. polis mintak tak rasuah? nak menang tender.. dorang mintak tak rasuah? nak projek buat jambatan.. rasuah kurang2 RM1juta.. nak buat longkang pun nak kena bagi rasuah.. nak potong rumput pun bodoh nak kena rasuah.. orang kecik anak bilis rasuah pun kecik(sebenornya boleh tahan besau)… orang besar,, makan pun BESAR GILER..

    4. kerajaan kata kerajaan negeri kaya.. TIPU LAA.. penat la kena tipu. banyak kerajaan negeri hampir muflis.. sampai ada yang mintak duit KWSP untuk bayar gaji kakitangan awam negeri dorang.. wakakaka.. budus…

    aku penat kena tipu… awak orang tak penat ke kena tipu?

  3. tak perlu tau says:

    Sedarlah..berapa banyak kerajaan dah bagi subsidi.camnepun kita masih tetap mampu lagi membeli kan.

  4. org says:

    hahhaa gasak la korg…korg p la dok d pakistan, palestin or myanmar if korg rasa malaysia ni byk sgt xbtolnya.tukar warganegara.sila2.aku bangga jd malaysian

  5. […] untuk setiap hati yang bersama di perhimpunan itu walaupun tidak dapat berkumpul bersama. Good Job A.I.C. Korang memang […]

  6. ada jugak gang2 pencacai saiber UMNO ni kat sini.. kalau setakat tulih macam tu dapat 2 3 ribu sebulan memang makan sabsidi UMNO la weiiii… balik kampung tanam jagung la woi!

  7. oldbreamster says:

    masalahnye bukankah itu tugas kerajaan utk membantu rakyat?
    memberi subsidi minyak sebagai contoh.

    klu ekonomi konon dh gempak gile,
    apsl x leh nk tingkatkn subsidi.

    kte bknnye amerika duk sebuk bg bantuan bg berjuta2 duit rakyat bg kt negara lain..jd apa slhnye APA SALAHNYE klu duit tu dpt blik kt rakyat.
    tu bru minyak

    tol?
    tepung?
    &etc…

    aku sbg student u pn dh agak terasa wlupun duit tepung naik.
    roti buat kami nk makan sarapan pagi sblum pergi kelas elok rm 0.50 (yg kecik punya tuh) dh jadi RM 0.60

    yg mampu boleh le ckp “masih boleh beli lagi”
    esok lusa hang kena tendang dr ofis..ha mula lah tukar nama id kt comment box ni.

    masalhnye brp ramai yg mampu sedara.

    apa gunanye kerajaan sebuk menghalang mat rempit klu akhirnye student universiti last2 taraf keje mereka sama je dgn mat rempit kt supermarket, kedai2, kilang2 sbg buruh biasa shj?

    silap aribulan mat rempit nye income lg byk dgn menang racing lagi,

    letih woih sume bende mgarut je pak loh wat ni.

    skian

  8. bro aku nk wat saman urh at kerajaan malaysianye polis…..

    how eah,,

    ley bg cdgn……

    at…http://4srt.darkbb.com/login.forum?part

Powered by the people for the people