… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.

Cerita-ceriti Pilihanraya

Komen dari gang BN Kelantan:

“I don’t want my beloved Pasir Mas to turn into some faceless bustling urban setting like PJ or JB. I want my beloved Pasir Mas to retain it’s charming idyllic ambiance, no skyscrapers, no traffic jam, very little crime, everything is laid back and relaxed where people and neighbors still cares and look after each other”

Cerita dari seorang profesor di satu IPT (told by a third party):

“I pergi ngundi pagi semalam kat skolah kat rumah tu. I jumpa seorang Cina, my classmate sekolah menengah dulu. Lawak sungguh!! Cina tu pakai kopiah!! I gi dekat and tanya dia.. “mu bilo pulok masuk Islam?” Dia jawab, “tok masuk Islam pun keno sokong Pas la bos.. Tok Guru selalu berdoa utk kawe dgn anok bini kawe. Bukan utk orang islam sajo”

Cerita dari team petugas PAS Shah Alam :

“Lawak la Rahman Palil!! Dia ni ADUN BN yg selalu anggap rakyat Selangor ni BODOH!!. Tengok di blog ini kalau nak tau dia ni sapa:

http://tengchangkhim.blogspot.com/2006/04/dont-lie-rahman-palil.html 

Mamat ni menang tanpa bertanding di satu DUN Selangor. Dia pun turun la Shah Alam nak celebrate. Sampai kat dewan..dia masuk ikut pintu utama nak jumpa kawan-kawan..

Tetiba, penyokong BA/BR berkumpul dan kepung dia. Buat “celebration khas” untuk dia.. Bertakbir. Ko bayang lah apa dia rasa malam tu..hehehehe..Tak payah la tanya “celebration khas” tu apa.. memang SPECIAL!! 

Tun Dr Mahathir minta maaf dengan BN:

“My view is he (Pak Lah) has destroyed Umno, destroyed the BN and he has been responsible for this,” Mahathir told reporters. He suggested Abdullah should resign, and said he had made a mistake in selecting him as prime minister. “I think he should accept responsibility for this. He should accept 100 percent responsibility,” he said.
I am sorry but I apparently made the wrong choice.”

Mesej dari Melayu Negeri Sembilan:

Kami sekeluargo sanggup pangkah DAP dari pangkah Melayu BN. Tapi si setan tu monang gak undi POS kek Rombau! Ampeh tak guno!

Satu panggilan dari Selangor:

Haha! Dato Mustafa (Tok Pa) tu bukan Ahli Parlimen JELI. Dia tu ahli Parlimen Tanjong Malim. Nak tau apsal? UPSI hantar berapa banyak bas ke JELI. Ahli kumpulan pencari bas dan pencari hantu tu semua member-member aku. Paling lawak, pengundi hantu dalam bas tu siap SMS – “kami nak ke Jeli, dapat hotel and makan free, campur duit belanja sikit..”

*ps: Penulis adalah asalnya orang Tanjong Malim (buat malu aku je..)

delicious | digg | reddit | facebook | technorati | stumbleupon | savetheurl

Comments are closed.

Powered by the people for the people