… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.

Celakalah musang berbulu ayam!

Bila aku mendapat berita dari sahabat pukul sembilan malam tadi berkaitan cubaan menjatuhkan Anwar dengan mengenakan tuduhan liwat sekali lagi, terus aku teringat kepada sorang lagi sahabat aku yang pernah menjuarai pertandingan Blog anjuran Friedrich Naumann Foundation tentang “musang berbulu ayam” di pejabat DSAI. Untuk yang belum pernah membaca tulisan sdr Najwan, boleh layari tulisan beliau di :

  1. Musang Berbulu Ayam (Part 1)
  2. Musang Berbulu Ayam (Part 2)
  3. Musang Berbulu Ayam (Part 3) – diturunkan atas arahan “staff” dari pejabat DSAI.

Dah baca? Kesimpulannya? Mudah…

Macamana nak tutup bunyi letupan C4? Dengan meletupkan lagi satu C4. 😉

Yang mana satu berbulu ayam?Aku kenal siapa musang berbulu ayam secara individu. Baru hari Jumaat lepas bersalaman dan bertuangan teh di rumah DSAI dalam satu perbincangan ringkas.

Dimaklumkan bahawa DSAI baru mengetahui tentang kelibat individu ini melalui penulis musang berbulu ayam selepas beliau pulang dari umrah tempohari. Individu ini mungkin telah merasa dirinya tidak selamat lagi di office DSAI – dan tauke C4 rasa sebelum beliau dipecat dan menuduh lebih baik bekerja dan dituduh. Ada yang mengatakan bahawa kemungkinan juga individu ini “dipaksa”. Melihat gambarnya dengan P.A Najib di sebelah tersenyum gembira, aku lebih suka nampak “Azizan” daripada “Munawar”.

Dan pada hari ini, meletuplah C4 yang ditunggu2 oleh tauke C4 tanah melayu bagi menutup pertuduhan terhadap dirinya dalam akuan bersumpah Pet yang sampai sekarang dingdongnya entah ke mana.

Anwar mungkin ditangkap dan ditahan atas isu ini. Silakan. Jika ada prima facie (betoi ka eja ni?), sila adili  dia di mahkamah terbuka dengan membenarkan pemerhati dunia mengikuti prosiding. Pak Lah, buktikan mahkamah kamu sekarang lebih adil dari mahkamah mahadet.

Dalam masa yang sama jangan kalian lupa tentang akuan bersumpah Pet. Heret Pet bersama ke mahkamah dan panggil semua saksi2 tanpa ugutan! Buktikan Rosmah dan Najib tidak terlibat “beyond reasonable doubt”! Jangan kalian lidah bercabang dan hanya bermuka2 untuk menutup kesalahan sendiri!

Rakyat sudah dihimpit dengan inflasi yang melampau, beban hutang yang tinggi, kos hidup yang tak tertanggung, dan jenayah yang semakin parah. Rakyat sudah tidak ada apa lagi untuk dipertahankan.

Yang ada cuma maruah dan semangat untuk kembali bangun menentang kezaliman!

Ayuh Pak Lah! Rakyat pantang dicabarr!!!

Update from Uncle Din Marican :

This is the accuser, Saiful Bukhari (picture in red neckie). My colleagues and I knew that he was planted by the other side. So we kept him under surveillance since the day he turned up in our office just before the March 2008 elections. It was a matter of time and we would have exposed him as someone with links to the office of the Deputy Prime Minister. He knew that the noose was tightening around his neck.

There was no security breach because he was not directly involved in the strategic activities of Parti KeADILan Rakyat. He was merely a coffee boy or a butler type.—Din Merican

delicious | digg | reddit | facebook | technorati | stumbleupon | savetheurl

44 Responses to “Celakalah musang berbulu ayam!”

  1. Truckster says:

    aku dah nampak dah sape musang berbulu ayam itu…

    apakah DSAI sudah tersilap langkah dalam mencatur siapa yg selayaknya memgang “diari merah” yang banyak direbutkan oleh golongan opportunis…..

    musang berbulu ayam itu semmenagya diragui sejak dari zaman belaiu di UNITEN lg…….

    sungguh kotor permainan mereka ini

  2. bumilangit says:

    dulu kita patut buat pertandingan tembak musang.

    kenapa DSAI tetap nak jaga musang ini? Tuhan je yang tahu.
    aku dah benci mamat ni dari zaman dia masih umno lagi. ahan boleh jadi saksi

  3. cikgurahim says:

    teroklah politik malaysia…

  4. Din says:

    Semakin ditekan semakin kuat rakyat akan bangun.. lawan tetap lawan…

  5. MELAYU ASLI says:

    RELAXXXX
    MANA TAHU MEMANG BETUL BUDAK TU DILIWAT!!!
    SABAR!!!
    TAK BOLEH JUGAK SALAHKAN NAJIB!!1
    MUNGKIN BUDAK TINGKAT 4 PUNYA KERJA!!!
    BANYAK KEMUNGKINAN!!!
    BERTENANG!!!
    FIKIR SECARA LOGIK!!!

  6. dn says:

    saiful bukhri tidak sempat graduate as uniten student.Die quit Uniten kerana salah laku beliau menyonglap duit Uniten for pertukaran pelajar.Si musang ini juga pernah mendapat sokongan kewangan dari pihak Umno untuk berkempen dirinya bertanding dalam piihan raya perwakilan pelajar.Ramai lecturer membenci kerana sikap beliau yang sering berlagak sebagai “star”,sering hadi lewat ke kuliah.Bangkitlah rakan2 ku mahasiswa dan mahasiswi Uniten demi mempertahankan nama Uniten tercinta!

  7. cakaplepas says:

    bingai punya manusia…bodoh sangat ke dsai nak sodomi mamat sepol ni.wahai sepol bin azlan..berapa juta kau dapat duit ameno?

  8. insan sedar says:

    Melayu asli, ko tu tak fikir lojik. nampak sangat kau tu pro kerajaan. kau fikir secara lojik.

  9. ctjphg says:

    emmm…
    Perancangan Allah maha hebat, kita tunggu dan lihat, lawan tetap lawan,

    logiknya September makin hampir, adakah DSAI terlalu bodoh untuk melakukan sesuatu yang akan membunuh karier politiknya yang menanti saat untuk tiba dipuncak.

    logiknya, jika telah berkali-kali kenapa yang terakhir baru dilapurkan, kenapa masih sanggup untuk diperkudakan.

    logiknya, untuk kali terakhir terus buat aduan di pondok polis HKL

    logiknya, manusia sekarang boleh dibeli dengan RM…..

  10. mountdaweller says:

    Apakah mereka ingat rakyat malaysia semuanya bahlol? mereka ingat bila tuduhan yang sama diulang-ulang orang akan percaya. Ini semua teknik bangang mereka. Aku tak tahu ini kerja sape tetapi yang pasti sipengarahnya memang bodoh dan bangang. Rakyat tidak akan percaya bahkan akan lebih dibenci. Satu lagi lebih membangangkan bila polis minta rakyat percayakan kesaksamaan polis di dalam penyiasatan, kah… kah…. kankah lucu! Bila masa pulak rakyat malaysia percayakan polis?

  11. ummi anni says:

    dorang kitar semula skrip thn 98 ni..pasal cite masa 98 tak tamat lagi..ni sambungan dia..sapelah pengarah dorang ni…cite dah basi la weii…org dah tak bodo la..

  12. ibu says:

    sume ni merepek jer…..sengal nye mamat sepul!

  13. bob marley says:

    bodoh nye mamat!ksian ko dah x de teruna,kn…..sanggup ko mengaku..jgn dsebabkn duit ko jd mcm ni..

  14. archtung says:

    aku dah tau dah..bende ni mesti berulang nyer.. sebab tu lah pengarah2 filem kat malaysia ni xleh gi jauh balik2 guna jalan crite yang same org dah muak..dah wat la crita sodom binatang ker…ermmm cengkerik ker..hehe bodoh btul la pengarah umno ni…eihh geram tol aku panas panas niiiii….

  15. nadiah says:

    mengarut! sungguh saya tak percaya.
    saya juga tidak yakin dengan mahkamah malaysia.
    pihak berkuasa? i have no idea.
    semua sekarang boleh digelapkan dengan duit.

    Cuma DIA yang tahu segala-galanya
    dan saya cuma yakin kepada-NYA

  16. mona says:

    saya amat yakin DSAI tidak bersalah kenapa baru sekang budak ni nak buat repot?mahkamah pun saya tidak percaya….sudah banyak rakyat ditipu dan diperbodohkan..sedarlah rakyat malaysia jangan biar diri kita terlalu mengangguk apa sahaja di buat oleh UMNO

  17. nak tahu says:

    Weh aku tak boleh baca artikel “Selamat Maju Jaya Saiful” di blog riwayathayat..

    Sapa2 please tolong paste kat mana2.. Nak tahu ni

  18. hakukayer says:

    malu nyer jd rakyat malaysia… ni semua sebab nak tutup/alihkan perhatian malaysia dari cerita pasal kaitan najib monggol+rosmah + pak lalala and his son-in-law..

    muak dh dgn cara politik malaysia yg kotor lagi memualkan nih.. takde modal lain ke..? find a better idea to bring DSAI down.. ni idea terdesak nih..

    mamat seketul tu pon, sian kat mak bapak dia.. kalau la adik aku, lama dah aku C4 kan dia..

  19. umnopukimak says:

    Selamat Maju Jaya, Saiful!
    Semalam saya ditegur oleh seorang teman lama, saudara Saiful Bukhari Azlan (kiri dalam gambar), mantan Timbalan Presiden (I) Majlis Perwakilan Pelajar UNITEN sesi 2006/2007 di sebuah majlis ceramah di Subang Jaya.
    Hampir setahun kami tidak berhubungan lantaran kesibukan merencana agenda masing-masing. Saiful, seperti yang saya kenali kelihatan cool, santai dan tenang. Kata beliau, saya semakin kurus. Teman saya ini barangkali sudah menemui apa yang diimpikannya selama ini. Mungkin gambar di atas mampu menceritakan segalanya. Di sebelah beliau ialah Khairil Annas Jusoh, lulusan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia yang kini berkhidmat sebagai Pegawai Khas kepada Timbalan Presiden UMNO, Najib Razak.
    Saya ucap tahniah buat Saiful. Cuma saya sedikit canggung kerana semalam saya terserempak dengan beliau bukan di majlis yang meraikan Najib Razak. Kami bertembung setelah selesai majlis ceramah Anwar Ibrahim, mantan Timbalan Perdana Menteri. Barangkali Saiful sedang mempersiapkan dirinya untuk menjadi pegawai khas kepada bakal Duta Besar Malaysia ke Mongolia!

    Selamat maju jaya, Saiful!
    Label: Diari, Pilihanraya, Politik

    diriwayatkan oleh najwan halimi pada jam 2:34 AM

    27 Comments:
    saiful bukhari said…
    Terima Kasih saudara Najwan. Saya juga nak mengucapkan selamat maju jaya kepada saudara.

    Secara jujur, saya tidak menyimpan apa-apa dendam dengan saudara walaupun saya teruk diaibkan dan dimalukan oleh saudara melalui laman blog ini.

    Saya mengaku bahawa saya banyak buat silap. Setahun saya hidup merana,terumbang-ambing dan hidup dalam keadaan tertekan. Saya bagaikan burung yang jatuh kepatahan sayap. Tidak mampu untuk bangun dan terbang kembali.

    Tetapi saya anggap ini semua takdir Allah s.w.t. Saya tidak pernah menyalahkan sesiapa tentang hal ini. Saya redha dengan ketentuan ilahi.

    Saya berpegang kepada Firman ini.. “Allah s.w.t tidak akan menguji seseorang umat itu jika dia tidak mampu untuk mengharunginya”

    Allamdullilah, setelah setahun saya menderita akibat tindakan diri sendiri maka saya insaf, lalu Allah s.w.t telah memberi saya jalan dan kekuatan untuk teruskan hidup ini.

    Jadi saudara Najwan, saya ingin memohon maaf jika selama ini saya telah menyingung hati atau buat salah kepada saudara.

    Akhir sekali, jika tidak kerana saudara, saya tidak akan dapat kekuatan dan pengajaran sebegini rupa.

    Terima kasih.

    Februari 27, 2008 6:43 AM
    Saiful Bukhari said…
    Satu lagi,

    Untuk pengetahuan semua pelajar-pelajar UNITEN yang saya rindui dan kasihi, semalam saya baru sahaja memohon kepada pihak Uniten untuk membenarkan saya menamatkan pengajian a.k.a berhenti.

    Saya membuat keputusan setelah saya berfikir panjang(“setahun”)dan mendengar nasihat dari pelbagai pihak.

    Untuk pengetahuan semua, keputusan peperiksaan saya amat teruk semasa saya berada didalam MPP. Sem 1 06/07 GPA 1.0, Sem 2 GPA 0.8 dan CGPA saya sekarang 1.69.

    Secara logiknya, untuk saya menaikkan CGPA saya dan menamatkan pengajian ia akan memakan masa selama 5 semester = 2 1/2 tahun lagi. Jadi bagi saya, ia tidak berbaloi.

    Semenjak dari kecil cita-cita saya bukan seperti yang saudara-saudari sangkakan iaitu menjadi seorang ahli Politik. Tetapi cita-cita saya adalah untuk menjadi seorang PILOT(Juruterbang). Saya mengambil bidang ini pon kerana pada ketika itu Allahyarhamah ibu saya sakit tenat, beliau sudah menyimpan wang untuk saya mencapai cita-cita saya tetapi pada ketika itu wang itu terpaksa digunakan untuk menanggung kos perubatan.

    Pada ketika itu, yang ada didepan mata hanyalah tawaran pinjaman Yayasan Tenaga Nasional dalam bidang kejuruteraan. Jadi saya tidak mempunyai pilihan dan terpaksalah menerima tawaran itu.

    Tetapi jauh disudut hati, memang saya telah tekad, Selepas sahaja saya menamatkan ijazah, saya akan cuba sedaya upaya juga untuk menjadi seorang juruterbang.

    Allamdulillah, mungkin berkat doa ibu saya yang kini berada dialam barzakh dikabulkan. Saya telah mendapat tawaran untuk mengikuti kursus dalam bidang penerbangan di Asia Pacific Flight Training di Kota Bharu. Saya akan masuk pada JUN 2008 dan dijangka tamat pada DEC 2009. =)

    Kalau nak cerita lagi panjang tapi cukup setakat sini sahajalah. Lagipun ni bukan blog saya, saya menumpang je.. =P

    Jadi, adakah impian atau agenda saya selama ini benar seperti yang saudara Najwan war war kan? Anda sahaja lah yg tafsir dan fikirkan.

    Sekali lagi, saya tidak menyalahkan saudara Najwan kerana beliau tidak tahu dan tidak rapat dengan saya. Sesiapa pun akan menganggap saya ni mempunyai cita-cita politik.

    Bagi saya tak salah berbaik dengan sesiapa pon. Saya adalah jenis orang yang tidak suka bermusuh. Lagi ramai kenalan, tak kiralah Menteri, Pemimpin Pembangkang, gangster atau tukang sapu sampah sekali pon, suatu hari tanpa disangka orang-orang ini lah yang dapat membantu kita.

    Kesimpulannya, rapatkan silaturrahim sesama manusia dan elakkan bermusuhan sesama manusia.

    Sekian,

    Saifuk Bukhari.

    p/s: Maafkan saya pelajar-pelajar Uniten yang saya kasihi dan rindui.

    Februari 27, 2008 7:33 AM

  20. raima2as says:

    Untuk mengikuti kursus penerbangan di Asia Pasifik Flight Training memerlukan kos lebih kurang rm 200000.00.
    Siapakah yang membiayainya? Adakah anda mendapat upah daripada pengakuan itu? Orang yg beriman malu untuk mendedahkan keaiban yg terjadi ke atas diri sendiri. Lagi kalau betul apasal tak lawan. DSAI tu dah tua dan tidak sekuat anda. tak taulah kut anda yang dok menonggengnya.

  21. bystander says:

    aku kurang fhm la…kenapa bila najib n rosmah dikaitkan dgn altantuya korg cpt je ckp mmg kompom dorg 2 slh…tp bila anwar kena mcm ni,beria2 je korg backing…korg ni judge pakai parti ke ape?apahal,anwar 2 maksum ke?…dia 2 bkn ke bdk mckk dulu,kalau bab2 mcmni2 dah kira mcm biasa la kat sbp dulu2…dia xpenah pn nafikan kata dia xliwat bdk saiful 2…dia x penah kata pun “Aku x sontot la bontot itam bdk 2!!”…Yg dia dok kata, ini adalah satu konspirasi…powerful sgt ke dia 2,sampai org nak ancam bunuh?…lgpun,sape nak brani bunuh dia dgn geng2 wolfowitz dok backing dia slama ni…silap2 malaysia kena serang dgn us…lgpun,kalau dia kena bunuh lg senang la pakatan rakyat naik kuasa…semua org pun penah buat silap,so just admit it…lgpun kalau la diorg nak jatuhkan anwar la kan,better trap dia dgn pempuan…dia punya karier pn habih,family pun habih hancur…tp ikut korg la kan…ni cuma pndpt aku je…

  22. archtung says:

    alo.. bystander after what happened in the country lately dgn jurisdiction yang terbukti monopolize by executive power..ko masih ada pemikiran mcm ni..what a ***** kes liwat DSAI dah terbukti tdk betul dan dia pun dah terlepas dr hukuman tu.. in 1998, so org2 bodoh jer yan akan try manipulate cerite bodoh ni balik..sbb desperate..kenape najib ngan rosmah biler dituduh dgn pengakuan bersumpah di mahkamah x try to fight back kat mahkamah?? or saman jer Raja Petra..skrg DSAI akan fight di mahkamah dan saman balik si musang tu.. and one more thing pls jgn sarcastic sgt by labeling MCKK product were alike.. kalo ko ada anak baik jaga anak ko sbb kate orang kalu kita ckp2 pasal org nnti anak kite plak jd betul cam tu..mase tu dah gune dah.. paper pun.. ape kate sesape yg ader duit lebih tu..kiter upah artis2 kat negara kite suruh mengaku pernah kene liwat ngan PAK LAH..pecrite..hehehe

  23. sandhurst says:

    tah nyeee …. aku pon pelik …. asah kena tang najb walau hearsay seme org pecaya, asah kena tang bang nuar walau pon ade pengakuan dari org yg kena taram … kata tipu. baru baca dua baris dah kata tipu, bohong, konspirasi, etc.

    ishhhh ….. dunia dunia …. walhal sama2 baca paper, berita, utusan, harakah, malaysia today, sun, straits time, seme baca ….. tapi ada perseption yg berlainan.

    Perseption …. ya betul, semuanya pasal perseption ……kesiannn.

  24. PernahKenalSaiful says:

    Ye ke Saiful kau kena Liwat?.. Sebagai pemimpin pelajar yang punya kredibiliti tak boleh kah saudara bertegas tak mahu diperlakukan sebegitu (kalau benarlah saudara Saiful orang yang benar). Tak masuk dek akal kau di perlakukan 4 kali baru nak mengaku di liwat?
    Takkan begitu kot… Ingat Saiful kita masih muda .. Janji Najib Monggolia tak pasti lagi. Kau akan kena Saman ($MILION) dan Najib Monggolia akan lepas tangan. jangan nanti Di tangan Rakyat kau lumat atau di tangan najib kau berkecai.

  25. archtung says:

    ermm aku setuju lah tuh..4 kali kene liwat baru nak melapor??? sedap ker yang 3 tuh..pastu yg ke4 tu sakit cket…sbb tu la dia lapor kot…hehehe…paper pun..mohon Allah rabbulJalil tunjukkan perkara yang sebenar..ataupun ini adalah konspirasi DSAI dan Saiful bagi ‘refilming’ 1998 punyer story utk menjatuhkan BN..wallahua’alam…

  26. atoibudakmcjugak... says:

    tadi aku baca paper, najib kata seful tu datang jumpa anas tu 3 bulan lepas cari biasiswa….nak jadi bodohnye…1. sebenonya 3 bulan lepas dia dah tinggalkan uniten…biasiswa aper lagi….ke2…kalau jumpa anas, apesal najib tu tahu tepat2 3 bulan lepas…takkan najib pun uruskan biasiswa…dah sure ada konspirasi. pasal nuar pulak…kalau nuar gila seks sejenis…dah tentu tiap minggu or at least sebulan akan cari mangsa…ini setiap 10 tahun sekali..aku dgn bini aku pun sekali setiap 3-4 hari. Fikirkanlah…

  27. mak hangin says:

    lahanatlah sapa yg buat fitnah nie.patutnya dikencing kan kubur dia masa dia mati nanti.aku harap org yg buat fitnah nie…..kena azab yg teruk dr allah s.w.t.

    Allahuakbar!allahuakbar!

  28. Jay says:

    Aku cuma nak tanya pada sesiapa yang boleh jawab dengan jujur

    PENGAKUAN DAN PERBUALAN ANTARA NORLILA SI GADIS BUTIK DENGAN ANWAR IBRAHIM

    JAWAPAN

    A . BETUL ( )
    B. SALAH ( )

  29. shahe says:

    idiot – recycling the whole thg – think ppl wld be believin; we r aint idiot like them all. and dis who-is-dis-boy thg.. pls la. muka mcm MR je.

  30. archtung says:

    sila amati maklumat-maklumat berikut:

    1) Najib menyatakan saiful berada dipejabatnya 3 bulan lepas bagi urusan ‘biasiswa’..

    kenyataan:
    3 bulan lepas pilihanraya umum took place, Saiful bukanlah pelajar cerdik yang layak mendapat biasiswa, walhal beliau sudahpun berhenti dari pengajian beliau

    2) Saiful mendakwa beliau diliwat sebanyak 4 kali

    kenyataan:
    sebagai bekas pemimpin pelajar, di mana letaknya integriti beliau sehingga selepas 4 kali baru melaporkan kejadian itu..dan dari pengalaman seorang ‘gay in the closet’ yang direkodkan dalam web yang lain mengatakan pengalamn diliwat akan menjadikan anda mengalami sakit belakang yang tidak terperi dan kemungkinan juga tidak mampu berjalan..selama beberapa hari..melainkan beliau juga merupakan seorang yang pernah melakukan ‘perkara’ tersebut sebelum ini

    3) Tinggal di Kondominium Damansara

    Harga kondominium tersebut dikatakan berharga in range 2.2million dan sewa bulanan dikatakan berjumlah 12k -15k sebulan which made it impossible for him yang tidak mmpunyai kerjaya tetap serta kelulusan dalam akademik

    4) Melanjutkan pelajaran dalam bidang penerbangan

    Bagaimana mungkin beliau mampu untuk menempatkan diri dalam bidang ini sedangkan kosnya dikatakan berjumlah 200k dan beliau juga merupakan anak yatim.. (sekiranya saya tidak salah)

    fikir2kan dan selamat beramal…..

  31. janganmenipu says:

    sepol..sepol..bawak2 la brtaubat..hhaha..terang lagikan brsuluh ko ti penipu besar..apa ko dapat sepol?brapa sngt duit ko dpt?xlama lagi pmbgkang ambik alih kerajaan baru ko nak brtaubat dalam penjara,n jika dibuktikan ko ni penipu,habisla hidup ko,dah la xtau malu..bodo pnya orang..tngu la sikit masa lagi ye sepol..aku doakan ALLAH s.w.t tunjukan kekuasaan-NYA pada kau jika menipu,semoga ALLAH barikan petunjuk dan hidayah pada kau..aminn..

  32. campro1.6 says:

    x payahlah kita dok pikiq sapa yg betul, sapa yg salah…kita dok takok tu jugak…sapa memerintah pun sama ja…x dapat semua boleh, dah dapat hampeh…

  33. bila lagi says:

    pe pendapat korang?..da orang kata mengikut ramalan mungkin Ku Li akan jadi pm malaysia…btol ke?

  34. AntiSondot says:

    apa nak jadi org – org sekarang ni. liwat sana liwat sini.apa dah x ada lobang ke nak sondot. yang dia sondot lobang budak tu apahal. apa bini dia dah tak mantap ke ? sepa yg sokong mamat dia mmg pak turut je, dok asyik kena tarik hidung ..bila nak maju kalo mcm ni, ataupun org yg sokong dia ni mmg kaki sondot, tu dia back up species dia . maklum barang larangan. reformasi.

  35. is says:

    saya ni tak sokong siapa siapa tapi….. apa yang pelik…. anak kucing dipegang lagikan melawan, tak kan la manusia tak melawan… kalau tak rela, dubor sprinternya kuat… mana boleh masuk kalau dikemut…macam mana ye… saya confius…

    kalau org muda liwat DSAI mungkin logik sikit kot sebab dia dah tua… spinter dah tak kuat.

    anyway nak tunggu gak lah kesudahan cerita ni

  36. is says:

    siapa tahu blog address saiful? boleh bertukar-tukar pndapat dgn dia…

  37. adek says:

    Sepol ko tu SYAITAN bertopengkan MANUSIA…. Alhamdulillah Ibu ko dah ‘pergi’ buat selama nya kalau tdk mungkin dia pun tk kn mengaku yg ko tu ank die, buat malu nama keluarga,bangsa dan negara je ko ni….
    Ko pikir ayat2 power ko tu boleh buat kami d UNITEN ni akan berpihak kpd yg zalim mcm ko…. Kalau miskin pun jgn buat benda terkutuk ni, memfitnah ni kejam … ko tu dari dulu2 mmg tk penah berubah.. bertobat lah sepol oiii

  38. agah says:

    salam semua..

    peristiwa 1998 terus akn kt ingat smp bile2..’MALAYSIAKINI’ berulang akn peristiwa itu ke era 2008 yg mana rakyat tdk mungkin akn ditipu lg….
    Setelah DSAI di tendang terajang sehingga tulang belakang beliau
    ‘direpair’ krn kezaliman POLIS BERAJA DI MALAYSIA (PBDM) setelah pembebasanny …
    Kt fikir dan renungkan sejenak,semasa ‘inroom aktviti’ (guna ayat berlapis) kekuatan kaum Adam bertunjangkan tulang belakangnya… so seorg lelaki berumur 61 (DSAI) ni MELIWAT atau di DILIWAT oleh Pemuda 23,SEPOL ….atau mampukah DSAI melakukan nya dgn keadaan yg bermasalah sedemikian…

    SEPOL KO TU BUAT FITNAH….BERTOBAT LAHHH…. KT NI ISLAM..

  39. Mami jarum says:

    Terkebil-kebil masyarakat marhain melihat orang-orang di atas tunggang-langgang kerana kuasa. Saiful tu aku doakan agar ALLAH berikan seksaan sedahsyat-dahsyatnya dunia dan akhirat kalau benar dia memfitnah dengan cara jijik ni…AMIN… Dia bukan saja menganiaya DSAI malah juga orang-orang tertindas yang mengharapkan keadilan bersama DSAI. Aku tak reda dunia dan akhirat anak cucu aku merempat sebab fitnah kau… Neraka Jahannam lah tempat kau nanti…!!!!!!!!!

  40. Logik Ka? says:

    Wahai Saiful,
    Awak telah dibayar utk memfitnah diliwat tanpa rela. Awak setuju sebab dapat duit banyak dan janji konspirator utk melindungi awak walau dlm apa keadaan sekalipun. Kerajaan sgt laju bertindak, kononnya, komited hendak melindungi mangsa. (Sedangkan kes bunuh Altantuya, pengadu RPK yg dikejar/disoal/didakwa, bukannya nak siasat tertuduh, Najib & Rosmah).

    Pada saat akhir, konspirator menukar dakwaan kepada aktiviti liwat suka sama suka kerana dah tak ada modal/bukti kukuh. Reputasi awak terjejas teruk, kerana mana boleh liwat suka sama suka demi ‘Allah, Agama, Bangsa dan Negara’ kan???

    Ketidakkisahan konspirator menukar dakwaan liwat ‘secara paksa’ kepada ‘suka sama suka’ menunjukkan niat mereka bukannya betul2 hendak membela awak, tetapi hanya utk mencapai cita2 politik mereka; menjatuhkan Anwar. Mereka hanya mempergunakan awak! Mereka peduli apa tentang maruah awak, asalkan REPUTASI ANWAR JATUH!!! Kalau tak, tak merasa la diorang duduk kat kerusi empuk PM tu!

    Lu pikir la sendiri!!

    Logik ka?

  41. Hamba Allah says:

    To: Saiful Bahri,
    Sedarlah wahai Saiful segala tindak tanduk kamu telah di eksplotasikan oleh TPM demi kepentingan politik, berapa banyak wang kau dapat sanggup kau membuat fitnah terhahap DSAI,kalau kau betul-betul telah di liwat tapi bukan dgn DSAI, kau umur 23thn DSAI umur 61 thn, siapa lebih kuat tenaga??? Hey Benggong punya manusia!! kelmarin kau telah bersumpah mengatakan DSAI memaksa lakukan sondomy, so how? pecah ke jubor hang??PUSRAWI dah sahkan hang nya jubor tak berlobangpun!!Hey man bullsheet??
    Sape nak percaya hang??Kau main2 dgn sumpah..nanti kau Allah swt akan melaknat kamu..jgn main-main dgn sumpah’
    Haii Saiful hang Bertaubatle cepat sebelum terlambat, kemewahan dunia hanya bersifat sementara aje!!

  42. kita tunggu dan lihat di atas kebenaran msing2… apa pun aku berpihak pada DSAI… dia takkan melaku perkera terkutuk tu kat si seful tu… ni semua satu fitnah pada DSAI…Cuba kita fikir kan dlm blog ni semua penulis berpehak pada DSAI…rata2 diluar tu semua menyokong kat DSAI… selamat maju jaya kat DSAI… kat Seful kita lihat dan tunggu jer apa kesduhan nye dgn SUMPAHAN yg di lafaz kan….

  43. abe is says:

    Tlg leraikan kekusutan dalam fikiran saya. TPM buat statement kat TV3 beritahu saiful datang kerumahnya mengadu diliwat dengan tangan bergetar dan muka pucat pada 25. si saiful pulak bersumpah hanya di liwat pada 26. takkan saiful pergi rumah TPM dulu sebelum diliwat kot… confuse

Powered by the people for the people