… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.

Hanya jawatan penting boleh booking hotel?

Saiful bersakastik dalam blognya mengenai tugas “coffee boy” yang ditulis seperti “sangat penting” dan “tidak mungkin coffe boy boleh buat”.

Pointnya ialah dia “bekerja bawah ketua staff” – Pak Brahim. Keduanya dia menulis bahawa dia ke oversea “iring Anwar”. Ketiga, atur pertemuan “YB lompat parti”.

Soalan : apa point dia ni? Satu dunia tau dia tolong Pak Brahim selepas Rahimi berenti sementara orang baru nak ganti. Satu dunia tau dia mengekoq Anwar ke mana saja yang dia sempat. Dan semua orang tau dia dok tolong update jadual selepas terima arahan dari ketua staff. Anwar sendiri dah terangkan dalam interview malaysiakini. Apa yang dia nak buktikan?

Semua benda yang disebutkan tadi boleh dibuat oleh sesiapa saja. Tak melibatkan executive decission – keputusan eksekutif. Tak perlu berfikiran analitikal ataupun kritis. Terima arahan dan buat. Macam tuang kopi dan hidang karipap. Anda tak perlu brainstorming untuk buat kerja macamtu. Anda tak perlu degree atau PHD untuk tolong angkut bag dan booking hotel!

Atau dia dah tadak benda nak dibuktikan sampai terpaksa bertindak mengkompiuskan public? If you cannot convince them, confuse them? Atau sekadar alih isu berkaitan laporan PUSRAWI yang senak lagi menyenakkan?

Atau dia rasa sangat frust sebab orang tak percaya dia “orang penting” di office Anwar dulu? Atau dia tenat ditekan oleh “pihak lain” kerana kredibilitinya di office Anwar tidak seperti yang digembar-gemburkan olehnya?

Mintak maaf sebab aku tak boleh sudahkan entri ni dengan lancar. Aku tak boleh nak buat penutup macam selalu. Sebabnya senang. Sebabnya aku kenal Saiful, dan dia kenal aku. Dan kami dua2 tau apa tugas dia dan siapa dia di office Anwar dulu.

Melihat lakonan dan tulisannya membuatkan aku nak termuntah!

delicious | digg | reddit | facebook | technorati | stumbleupon | savetheurl

2 Responses to “Hanya jawatan penting boleh booking hotel?”

  1. angahsp says:

    salam mat keri..

    bongkar kan jer siapa sebenarnya musang nie(nak sebut nama pun aku jijik).buat malu jer..tapi persoalannya..adakah benar blog yg si musang itu di buat sendiri oleh musang?

  2. Biasalah manusia bertopeng syaitan ini, bagi lempang ngan terajang kat K**e sekali, bagi mati pucuk sekali …

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

Powered by the people for the people