… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.

Uncle Pet – Memang ini kerja anak buah kamu?

So, kalau ahmad dan ali bersama2 membunuh aminah, dan ahmad membuat laporan bahawa ali membunuh aminah dan dibantu olehnya (ahmad), maka ali boleh ditahan dan dibicarakan?

Apa yang berlaku pada ahmad dalam hal ini sedangkan dia juga sama membunuh aminah? Adakah dia juga akan dituduh selepas kes perbicaraan ali selesai nanti? Atau, adakah ahmad akan bebas seperti burung terbang lepas kerana terima kasihnya kita kerana menjadi pelapor pertama kepada kegiatan bunuh mereka itu?

Nampaknya hamid albar juga terkunci mulutnya dalam menjawab situasi yang serupa yang melanda Anwar sekarang ini. Anwar dituduh “melakukan liwat” dengan saiful secara “suka sama suka”, dan jika didapati bersalah, boleh dikenakan sebatan dan jail sehingga 20 tahun. Anwar tidak dituduh “merogol” atau “meliwat paksa”, tetapi dituduh perlakuannya adalah suka sama suka.

Jika suka sama suka, maka wajarlah Anwar bertanya kenapa dia sahaja yang dibicarakan? Mana saiful? Kenapa saiful juga tidak dituduh? Logik jika ianya kes paksa, maka seorang sahaja yang dibicarakan. Tetapi ini kes dua belah pihak – bukan lagi subahat, dan kenapa seorang saja yang kena?

Pertuduhan ditukar last minit. Daripada “paksa” kepada “suka sama suka”. Sebabnya satu : rakyat tak percaya saiful dipaksa. Mereka telah cuba pelbagai cara untuk menjual idea tersebut, tetapi terus ditolak mentah seluruh negara.

Pendedahan demi pendedahan membuktikan bahawa tuduhan dan perancangan yang mereka lakukan sekarang sangat lemah dan telah hancur berkecai. Saiful yang sebelum ini dilihat sebagai “mangsa liwat”, sekarang terpaksa menjadi “gay tulen” bagi mencapai objektif pertuduhan 322B. Dan jika saiful lepas ini adalah “gay” tulen – dimanakah kebanggaan keluarganya, mahupun bakal isterinya, nak diletakkan?

Nah, sekarang nyata sekali “Uncle Pet” akan dilihat tak lebih daripada seorang pejuang sifat gay anak sedaranya. Dan saiful sekarang yang telah dicap sebagai “gay tulen” selepas melihat pertuduhan yang dikenakan sekarang ini nak memperjuangkan agama siapa? Bangsa siapa? Negara siapa?

Bersumpahlah! Nak bersumpah apa pulak kali ni? Sumpah bahawa kamu merupakan pengikut kaum Luth nombor wahid?

Saiful, kamu sesungguhnya memualkan!

delicious | digg | reddit | facebook | technorati | stumbleupon | savetheurl

2 Responses to “Uncle Pet – Memang ini kerja anak buah kamu?”

 1. ibn ahmad says:

  Begini Yang Arif
  Walaupun suka sama suka “pelaku” akan hanya kena. Contoh kalu jantan oral betina maka jantan kena. Kalau betina oral jantan maka jantan yang kena. Ini ada kes precedence di Singapore, dimana polis dan gadis walaupun suka sama suka Polis Jantan saja yang kena!

 2. Mr President,
  Uncle Pet gila glomour ler, Mat Keri nanti Uncle Pet ajak Mat Keri jumpa digelanggang baru tau, mcm dia cabar RPK. Nanti jubok Mat Keri tiada dara nanti, jangan lupa check kat Pusrawi….

  Rakan2
  Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
  bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

Powered by the people for the people