… dari tegap bertimpuh, baik rebah merempuh.

Pos Laju, kutipnya lambat.

Aku hangin. Bulan ni saja dah dekat empat kali aku dapat notis mintak maaf dari Pos Laju sebab hantaq barang time aku tadak kat rumah. Kemudian suruh aku pi collect kat satu tempat yang parking punya la susah, dan kawasan punyala sesak. Nak collect pulak mesti hari bekerja.

Ok, time Pos Laju kerja, aku pun kerja. Time aku boleh pi collect ialah time aku tak kerja, iaitu bersamaan dengan time depa pun tak kerja. Malam depa tak bukak, sebab depa tak kerja, walaupun aku sampai rumah waktu hari bekerja pada waktu malam. Depa tak akan hantaq bungkusan tu pi kerumah aku waktu malam, sebab tadak sapa kerja waktu tu. Jadinya, depa cuma boleh hantaq barang time depa kerja, iaitu bersamaan dengan time semua orang kerja dan time tu mana ada orang kat rumah!

Ok, kataaa la ada orang kat rumah time tu. Mungkin mak ayah mai nak jaga cucu. Mak ayah masih tak boleh terima Pos Laju sebab ada pula syarat penerima mesti sama dengan nama di bungkusan. Depa nanti check IC dulu. Walaupun nama belakang atas bungkusan tu bersamaan dengan nama depan atas IC pak aku, depa masih lagi tak bulih bagi. Apa yang depa boleh buat ialah bagi kad oren suruh pak aku bagi kat aku untuk ambik kat tempat Pos Laju!

Haadduiii. Paedah apa servis Pos Laju kalau laguni punya kelaku?

Apa salahnya kalau diadakan opsyen untuk penghantar meletakkan waktu sesuai untuk parcel tu dihantar kat aku? Malam ka, mengarib ka, lepaih lohoq ka, pukoi dua pagi ka, hapa ka. Atau ditalipon dulu kat aku tanya bila masa sesuai untuk hantaq. Tak kisahla kena tambah seringgit dua pun kalau nak hantaq lepaih waktu kerja. Kata la caj hantaq lepaih Isya’ kena topap lagi dua ringgit. Aku akan senang hati bagi lima ringgit dan tapayah bawak duit pecah. Simpan belen!

Takkan hattu pun tabulih buat? Setakat caj beganda untuk servis Pos Laju lepaihtu dok biaq belunggok huk kot dalam gudang tunggu orang pi kutip, tu bukan Pos Laju, tu Kutip Laju!

Tulongggg la improve sikit wahai Pos Malaysia. Takkan la dok megah hidup dengan juai setem cukai saja kot? Orang dah menyumpah lama dah dengan Pos Laju yang cuma menyediakan servis kutipan saja ni. Kutip dari penghantar untuk dikutip oleh penerima. Nak tunggu kampeni lain macam AirAsia buat baru kelam kabut tehegeh2 nak repair ka? Improve la. Kalau arrange betoi2 time penghantaran, aku rasa abg2 posmen pun tak hangin sebab dok kena buang masa tulih kad kuning masa hantaq barang time kerja.

Atau memang sebenarnya itu servis Pos Laju? Sebab motonya “Dijamin sampai esok” tak pulak sebut sampai ke mana….

delicious | digg | reddit | facebook | technorati | stumbleupon | savetheurl

16 Responses to “Pos Laju, kutipnya lambat.”

  1. chekamala says:

    aku pun hangin jgk dgn poslaju nih….brg dihantar kt aku x pernah sampai kt tangan…..aku yg kene ambik sendiri….

  2. boy says:

    kenapa tak mintak hantar ke tempat kerja?

  3. lan says:

    rasanya kalau redirect ke tempat keje.. tiada bayaran yg dikenakan. pastu barangan yg dihantar boleh track melalui website. sekiranya ada masalah sila hubungi talian pos hotline 1-300-300-300 dan minta diredirectkan ke alamat tempat keje.. malah ke mana jua anda berada. pos laju hanya berpandukan alamat yang diberikan.

  4. matkeri says:

    Masalahnya bila kita sendiri tak tau ada barang yang akan dihantar. Kalau tau, senang nak suruh hantar ke office.

  5. chon says:

    saya amat bersetuju dengan matkeri

  6. chekamala says:

    korg punyer surat hantar kt rumah ke kt opis?

    kalo jenis selalu tukar keje, tak ke haru…

  7. sang semut says:

    jgn nk slahkan servis pos laju jer,lain kali bfore sender antr, tnyer dl nk antr kat ner..umah ker,opis ker.mn2 lah.so sume x pening…x kan die org nk keje time u olz tdo plak..kang ader plak komplen ader poslaju dtg kacau umah org,anak bini org…pk kan

  8. syzunaita says:

    setuju ngan sang semut tu,kita patut berterima kasih dengan dia org bersusah payah nak antar kita punya barang..hargai la jasa mereka..walaupun kita bayar dia punya servis tapi dia org ni amanah,jujur dan bertungkus lumus nak antar kita punya brg..tahniah poslaju..

  9. manja says:

    mu pos bukan main jauh,,,,alamat bukan main bolok duk tulis…tulis alamat kat ofis suh anto kat umah….tulis alamat kat umah suh anto kat ofis…pe nak suh kje time korang duk umah ke??plak tu nak suh org col time nak anto…huh!!!!caj pos murah je…pos nak bayar bil plak mahal…huhu

  10. manja says:

    aku hargai jasa pos laju….teruskan usaha WAHAI WARGA POS MALAYSIA…

  11. posatomen says:

    aku dah kn skali.argghhh!!!grm tol..aku track brg aku..ader ker sng2 dia tulis missed delivery…bengap..2 kali plak tu..bengong tol la kalu nk suh org amik brg pat dia..byr dah ckup..

  12. husinbakar says:

    lebab arr pos laju dah 3 hari x sampai2 aku pos ,,,bukan nya jauh ,,,,,hantar kat bukit jalil jer

  13. nicel says:

    mmg la bukan jauh tapi adakah alamat tu adalah betul dan tepat yang ada di bukit jalil…jgn hanya nak meyalahkan poslaju sahaj..
    adkah anda tau bagaimana mslh yg dihadapi oleh mereka kalo semua tu tidak lengkap…????
    jd jgn hanya merungut..hargai la jasa mrka yg berpanas terik, berhujan basah semata-2 mahu menghntr barg2 kamu semua…

  14. yan says:

    aku rasa yg komplen ni kena rasa dulu keje kurier ni mcm mana. dah tau tak ada rumah, suruhlah sender guna alamat offc. aku dah lama keje kurier ni(tp bukan poslaju). dah masak ngan pe’el customer ni. customer tau komplen je, tp yg kitaorg dok meredah ujan pans nak antar brg korang ni mcm mana. bukan brg korang je, tp tak kurang dari 40 customer sehari…agak2 macam mane ek nak settle? masuk taman, kilang, naik flat, kampung..pasal lunch memag selalu miss la. sbb apa? SBB NAK KENA ANTAR BRG LA. sbb tu, kalau tak ada org kat umah, kitaorg tinggal je note..esok korang tpon la minta antar ke alamt offc. susah ke? tu satu kes, dah tu nak dengar yg cakap terima kasih pun susah. dapat je brg, dgn muka ketat terus masuk umah..nak je aku campk brg tu kat longkang umah dia. tp tu bukan cara aku. kalau kena kat aku biasanye next trime brg dia dtg memang aku akn hold utk 2 hari..lantk la. kita dah tolong kan tp buat dang je..bukan mintak duit pun, cakp terima kasih je. kpd korng yg rasa nak komplen pasal kurier2 satu malaysia, aku cadangkan korang cuba dulu keje ni baru korang bagi cadangan. tu yg terbaik. tp kalau setakat keje kat offc, pas tu time makan g makan, time ujan kene goreng pisang, baik tak payah komplen…

  15. shaz says:

    aku salah sorang mangsa..
    dpt barang lambat sangat
    kalo xboley antag barang tepat pd masanya,xpayahla nk berpropaganda “Pos Laju” la “Pos Express” wuteva!
    buat ja pos biasa
    kalo lambat pn org x kata apa
    Xpayah bg wujud langsung la..
    ni org salu je ada kt umah tp barang pulak yang xsampai2..
    ada kes 2 siap amek cuti raya la plak?
    awat xsuruh semua hospital amek cuti raya skali???
    damn3!!!!!

  16. pejo says:

    aku pon setuju sgt ngan matkeri ni..parcel aku pon blom sampai2 lagi..aku cek status,da sampai semalam kol 9:21 pagi kat district PO tapi ari ni time yang sama pon blom sampai lagi!!ape kejadahnya semua ini!!!

    camtu lah kampeni2 korperat gomen ni..tnb-bile dah ade IPP baru pikir nak improve..mas-bile ade airasia baru nak improve..proton-bile ade perodua/naza baru tehegeh2 nak improve..merepek betul laa gomen kite ni..

Powered by the people for the people